Aurinkopaneelit asennettuna

Aurinkopaneelit asennettuna

Aurinkopaneelit

Aurinkovoimalan hinta on aina riippuvainen kohteesta. Pienemmät 3 kWp:n aurinkovoimalat tulevat maksamaan arviolta 6000 – 7000 euroa ja suuremmat, noin 5 kWp:n aurinkovoimalat suunnilleen 7500 – 9000 euroa.

 

“…Aurinkopaneelit ovat parhain ja järkevin hankinta tämän energian nousun alla. Käytämme aurinkoenergiaa omiin tarpeisiin ja ylimääräisen myymme sähköverkkoon”

Heikki Kokko, Helsinki

Aurinkopaneelit asennettuna invertteri

Aurinkopaneelit - 4 kWp

 

TAKUU 25 VUOTTA

Aurinkopaneelit asennettuna invertteri

Aurinkopaneelit - 6 kWp

 

TAKUU 25 VUOTTA

Aurinkopaneelit asennettuna invertteri

Aurinkopaneelit - 8 kWp

 

TAKUU 25 VUOTTA

Aurinkopaneelit asennettuna asentaja

Aurinkosähköjärjestelmä on turvallinen sijoitus

Aurinkopaneelit asennettuna on kannattava investointi, koska se tuottaa kymmeniä vuosia, vuoden aikana jopa 5–15 prosenttia järjestelmään investoidusta summasta.

Sähkölaskusi pienenee ja aurinkovoimalasi kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee. Aurinkovoimala muuttui kannattavammaksi myös taloyhtiöissä, kun Työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteltu lainsäädännön muutos tuli voimaan vuoden 2021 alussa.

Taloyhtiön asukkaat voivat hyödyntää kiinteistössä tuotettua ja kulutettua aurinkosähköä aiempaa helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja.

Lainsäädäntömuutoksen myötä myös aurinkovoimaloihin sijoitetun pääoman saa aikaisempaa nopeammin takaisin.

Mietitkö, paljonko aurinkopaneelit maksavat? Tee testi ja katso mitä aurinkopaneeli laskuri kertoo ja selvitä mahdollinen hyötysi.

Aurinkopaneelit asennettuna omakotitaloon tai rivitaloon hinta?

Aurinkovoimalan ja aurinkopaneelit asennettuna lopullinen hinta riippuu aina kohteesta, sekä aurinkovoimalan koosta.

Pienempi, noin 3-4,5 kWp:n aurinkovoimala joka sisältää aurinkopaneelit tulee maksamaan arviolta 6000 – 7000 euroa, ja suurempi, noin 5-8 kWp:n aurinkovoimala suunnilleen 7500 – 9000 euroa

Mistä aurinkopaneelien hintaerot johtuvat?

Aurinkopaneelit sisältävät erilaisia ominaisuuksia. Mitä laadukkaampi ja mitä enemmän ominaisuuksia aurinkopanelissa on, sitä enemmän se yleensä maksaa.

Hyvänä esimerkkinä on mustat aurinkopaneelit. Musta väri näyttää tyylikkäältä esimerkiksi mustalla katolla, ja siksi moni haluaa maksaa siitä hiukan ylimääräistä.

Muita ominaisuuksia voivat olla pitkä 30 vuoden tehdastakuu tai kaksoislasirakenne, jolloin myös paneelin takana on lasi muovikalvon sijaan. Lisäksi aurinkopaneeli voi olla kaksipuolinen, jolloin tuotantoa saadaan myös paneelin taakse tulevasta valosta.

Aurinkopaneeli hinta ja asennus

Aurinkovoima on hyvä ympäristölle

Yleisimmin tunnettu tosiasia aurinkoenergiasta on, että se edustaa puhdasta, vihreää energianlähdettä. Aurinkovoima on loistava tapa pienentää hiilijalanjälkeäsi. Aurinkoenergiassa ei ole mitään, mikä saastuttaisi luontoäidin. 

Aurinkovoima ei vapauta kasvihuonekaasuja, ja lukuun ottamatta puhtaan veden lähteen tarvetta toimiakseen, se ei käytä mitään muita resursseja. Siksi se on turvallinen ja ympäristöystävällinen. Silti ihmiset epäilevät edelleen, miksi aurinkoenergia on hyvää.

Aurinkovoima on omavarainen ja aurinkopaneelien asentaminen katolle on turvallinen ja helppo tapa edistää kestävää tulevaisuutta. Aloitus kotona on loistava tapa osoittaa, että välität ympäristöstä.

Aurinkovoima & aurinkopaneelit voi käyttää vajaakäytössä olevaa maata

Saatat edelleen ihmetellä, miksi aurinkovoimaa. Aurinkoenergian kasvavan tarpeen myötä useimmat meistä ovat helposti saatavilla. Eri puolilla maata on valtavia maa-alueita, jotka ovat kaukana suurista kaupungeista tai pääkaupungeista, eikä niitä käytetä mihinkään.

Aurinkovoimalla voimme todella hyödyntää maata ja tuottaa sen jälkeen suurta arvoa; aurinkoenergia tarjoaa voimanlähteen kaikille. Tällä tavalla meidän ei tarvitse käyttää kalliita maa-alueita, jotka voisivat sopia paremmin muihin käyttötarkoituksiin.

Aurinkosähkö & aurinkopaneelit tekee kodistasi energiatehokkaan

Aurinkopaneelit ja niiden kustannusten lasku on hyvä esimerkki siitä, miksi aurinkoenergian käyttöä pitäisi lisätä. Perinteinen sähkö on vahvasti riippuvainen fossiilisista polttoaineista, kuten hiilestä ja maakaasusta. Ne eivät ole vain haitallisia ympäristölle, vaan ne ovat myös rajallisia resursseja. Tämä johtaa epävakaisiin markkinoihin, joilla energian hinnat muuttuvat pitkin päivää.

Aurinkosähkö lisää sähköriippumattomuuttasi! Investoimalla 4 kW:n aurinkojärjestelmään, joka on yleisin kotimainen koko, voit helposti suojautua ennakoimattomilta sähkön hintojen nousulta ja nauttia halvasta sähköstä koko päivän – aurinko ei koskaan nosta hintojaan ja se antaa sinulle energiavarmuutta .

Kun katollasi on aurinkopaneelit, olet saavuttanut teknisesti energiariippumattoman tilan. Aurinkoakkujen varastointijärjestelmät voivat myös auttaa varastoimaan sähköä öisin ja sateisina päivinä.